СуспільствоРелігія

ПЦУ виправдала біометричні паспорти

14:46 18 лис 2019.  995Читайте на: УКРРУС

Технології стали невід'ємною частиною життя сучасної людини.

Православна церква України (ПЦУ) не засуджує використання віруючими біометричних паспортів, адже вони є одним із проявів наукового і технологічного прогресу. Про це ПЦУ написала на своїй сторінці в Facebook.

"Чи є загрозою біометричний паспорт? Навколо цього питання точаться суперечки серед представників різних конфесій. Чим тільки не залякують людей - втратою приватності," зреченням від Господа "," печаткою антихриста ". І все це - нібито від імені церкви. Втім, на справді Православна церква України не засуджує використання віруючими біометричних паспортів, адже вони є лише одним із проявів наукового і технологічного прогресу. Ніякої релігійного підґрунтя у біометричного паспорта немає ", - йдеться в повідомленні.

У ПЦУ відзначили, що технології стали невід'ємною частиною життя сучасної людини: кожен день ми користуємося Інтернетом, мобільним зв'язком, дані про нас зберігаються в електронних базах різних установ. "Врешті-решт, збір біометричної інформації використовується на благо, тому що робить наше життя в суспільстві безпечніше: вона допомагає швидко встановити особу і допомогти їй, якщо виникне така необхідність, або затримати особу, якщо воно порушило закон. Тобто, щиро віруючій людині , якому нема чого приховувати, що живе законослухняно, боятися нема чого", - запевнили в ПЦУ.

"Господь недарма наділив людину даром свободи вибору. Те, що з Писання відомо, як" печатка антихриста ", може бути прийнято тільки за усвідомленого вибору людини, який зречеться Бога. Таємно, через технології, без відома самого особи ніхто не зможе зробити віруючого християнина слугою диявола ", - наголошується в повідомленні.

У ПЦУ також нагадали, що люди користуються звичайними паспортами, мають ідентифікаційні коди, щодня надають свої персональні дані, і нічого поганого тут немає. "Все це стосується матеріального світу, проте справжня віра в Господа - в душі. На неї ніхто не зможе поставити" друк "або відокремити людину від любові Божої, якщо він сам не зречеться неї", - відзначили в церкві.

Там також підкреслили: не варто забувати, що головна боротьба для людини - це війна з гріхом, пристрастями і спокусами, бо саме вони можуть стати головною причиною відчуження від Христа і Його Царства.

"Бог дає нам безліч можливостей і засобів пізнання світу, і біометричні паспорти - тільки один з них. Вони не здатні віддалити або наблизити нас до Господа, зробити більшим чи меншим християнином, поставити на нас" печатку антихриста ". Тому, не звертайте уваги на безпідставні забобони або обмеження і не бійтеся користуватися благами прогресу ", - закликали в ПЦУ.

Фото: Facebook

Олена Коваль

Найпопулярніше